Mitä on itsensä kehittäminen

Mitä on itsensä kehittäminen?

“Kunnes teet tajuttoman tietoisen, se ohjaa elämääsi ja sinä kutsut sitä kohtaloksi.” – Carl Gustav Jung. Eilen olin yhden parhaimman ystäväni syntymäpäiväjuhlista, joka juuri täytti 30. Yksi vieraista kysyi minulta, mitä tällä hetkellä teen, joten kerroin hänelle, että kehitän tällä hetkellä itseäni.

Vastaukseni ansaitsi minulle tyhjän tuijotuksen häneltä! Kun sekunnit juoksivat, voisin kirjaimellisesti nähdä hänet kysymässä: “Mitä on itsensä kehittäminen?” Niinpä yritin löytää yhteisen perustan kertomalla hänelle, että itsensä kehittäminen on vähän kuin itsensä auttamista, mutta ennakoivasta näkökulmasta. Aivan kuten itsensä parantaminen josta hänellä oli ymmärrystä. Se, että häneltä puuttui ilmeisesti oma todellinen henkilökohtainen kehitystyönsä, sai minut miettimää asiaa enemmän. Itsensä kehittäminen on henkilökohtaisen kasvun tietoinen harjoittaminen laajentamalla itsetuntemusta ja tietämystä sekä parantamalla henkilökohtaisia ​​taitoja. Näitä taitoja ovat mielen, kehon, hengen ja menestykseni kaikilla elämän alueilla. Minun Itsensä kehittäminen perimmäinen tavoite on olla itsensä toteuttama ihminen. Tämä tarkoittaa elämää tietoisesti täydellä potentiaalillani ja todellisen onnen saavuttamista elämässäni. Itsensä kehittäminen yhteydessä on tärkeää ryhtyä toimiin. Uskon, että henkilökohtaisen kasvuprosessin aikana on saavutettava erityisiä virstanpylväitä ja että ilman näiden ongelmien ratkaisemista henkilökohtainen kasvu ei ole mahdollista. Ehkä et ole vieläkään vakuuttunut siitä, että itsensä kehittäminen on sinua varten, ja saatat silti kysyä “Miksi?” Syy on yksinkertainen: Elämä on parempaa, kun olemme tehneet työtä itsemme eteen. Ja se sisältää mielenterveyden, fyysisen, emotionaalisen, sosiaalisen ja taloudellisen elämän. Mielestäni on oikein sanoa: Itsensä kehittäminen tekee sinut onnelliseksi.

Miten Itsensä kehittäminen aloitetaan?

Joten miten voit aloittaa oman matkasi Itsensä kehittämiseen. Tai jos olet jo alkanut tietoisesti seurata henkilökohtaista kehitystäsi, miten pääset seuraavalle tasolle? Nyt kun olen yli kymmenen vuoden ajan työskennellyt tämän aiheen parissa, totesin useita edellä mainittuja virstanpylväitä. On olemassa perusedellytys itsensä kehittämiseen. Se on joko inspiraatiota ja etsit parempaa kuin olet jo, tai se tulee epätoivosta: jotain epämiellyttäviä haasteita on käynnissä elämässäsi. Esimerkiksi, mikä sai sinut lukemaan tämän artikkelin? Yksi ensimmäisistä asioista, joita tarvitset, on jotain, jonka voisin tiivistää hyväksymisenä. Hyväksyminen tarkoittaa elämääsi / tilannettasi, kun se todella on, ja hyväksy se. Lopeta rationalisointi, mihin olet todella tyytymätön, ja kerro itsellesi totuus. Tämä voi tarkoittaa myös sitä, että sinun on tarkasteltava elämäsi osa-alueita, joita voi todella olla tuskallista hyväksyä. Jos pystyt olemaan itsellesi rehellinen, olet asettanut tärkeimmän perustan todella kasvaa. Sinun täytyy tietää, missä seisot. Sieltä voit siirtyä eteenpäin. Ilman sitä se ei vain toimi. Ikinä. Mielestäni olennaisimmat asiat itsensä kehittämisessä käsittelevät sitä, miten katsot maailmaa ja miten sinä näet itsesi maailmassa ja mitä teet maailmassa. Oletko uhri tai voittaja? Näetkö itsesi itsevarmaksi vai et? Oletko hallinnassa vai et? Oletko onnistunut? Oletko onnellinen tai et, ja missä osissa elämääsi.

Itsensä kehittämisessä puhumme prosessista. Tämän prosessin aikana teemme tajuttomia uskomuksia, jotka rajoittavat meitä tietoisesti. Otamme vastuun itsestämme ja lopetamme osoittaessamme muille tuloksia, joista olemme vastuussa. Tämä siirtää meidät takaisin valtaan uudelleen, koska olemme kuljettajan istuimessa. Vastaamme kykenevästi, mikä antaa meille mahdollisuuden unelmoida uudelleen, asettaa elämääsi ja asettaa elämälle uusia jännittäviä tavoitteita. Itsensä kehittämisessä parantamiseksi on paljon enemmän asioita. Mutta mainittujen käsiteltyjen kanssa uskon, että aloitamme vahvan perustan henkilökohtaiseen kehitykseen.Joten seuraavan kerran joku kysyy minulta “Mikä on Itsensä kehittäminen?” Saatan vain antaa hänelle linkin tähän artikkeliin.Vai mitä sinä olisit sanonut sanonut? Mikä on Itsensä kehittäminen sinulle?